Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi

de epurasha2bb in Pui, 20 Ian 2011 | 5734 vizualizari

 

am papat ieri la pranz

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe
  • 5-6 cartofi potriviti
  • ulei de masline cu aroma de salvie
  • cimbru uscat
  • 1 graunte de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin uscata
  • 100 g cascaval
  • sare
  • 1 pahar de lapte rece
  • 30 g unt
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi:

Se curata cartofii de coaja si se taie rondele, se tin o ora in putin lapte rece , se scurg apoi si se aseaza un strat de rondele , se pun bucatele de unt printre ei, se presara sare si piper, cimbru uscat si bucatele de cascaval si se pune urmatorul strat.Se picura din loc in loc putina apa si se coc la cuptor in vas de jena.

Puplele se pun intr-un vad termorezistent unse bine cu ulei cu aroma de salvie, si date cu sare, piper.Se pune langa ele o frunza de dafin si un graunte de usturoi se toarna cu grija printre ele o ceasca de apa si se dau la cuptor sa se inabuse acoperite cu o folie de hartie de copt .Cand sunt aproape gata se toarna si vinul si se mai lasa descoperite inca putin sa se rumeneasca.

Se servesc impreuna cu cartofii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu pui